AndreJenssen.no | UNIS
2750
post-template-default,single,single-post,postid-2750,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

UNIS

UNIS

Unis – Universitetssenteret på Svalbard ble bygget i 2004 – 2005 og er en av de største byggeprosjektene i nyere tid i Longyearbyen.

Vårt firma i Tromsø ble valgt som samarbeidspartner på alt av løsninger på solskjerming, mørklegging og dekor. Vi var her første gang straks etter at bygget var lukket, og det ble mange turer fra Tromsø til Longyearbyen til bygget var helt ferdig i 2005.

Bygget er kjent for å ha en krevende arkitektur, få «rette vinkler» og store krav til design og løsning.  Jobben ble krevende, men vi kom i mål til avtalt tid og innenfor budsjett.

Det var over 300 m2 rullegardinløsninger, og over 2000 unike enheter, fra smått til stort ble levert. Hver enkelt detalj beskrevet og målsatt, og produsert i Tyskland, Oslo, Tromsø, Tsjekkia og Sverige. Blant annet fant entreprenøren ut at om jeg også leverte omramminger rundt alle rullegardiner og persienner, lik som resten av bygget, ble det finere enn at entreprenøren skulle gjøre det selv etterpå. Hver enkelt foringsbit skulle beregnes på millimeteren, produseres i Tyskland og lakkes i rett farge for så å limes på plass. Det var ikke anledning til å klippe til med saks elelr sage hakk, fordi endekanten på platene (1,5 mm. tykk) også skulle vare lakkert og ikke være blanke.
Da kan du se for deg resten av prosjektet, over 1.200 m2 duk, ca 50 motorer og elektrikerne brukte over 2000 m kabel for å koble alt.

Bilder er fra montering av den største «liftgardinen» jeg noen gang har laget. Vinduet er 22 meter bredt, 5,4 m høyt o en skjev trekant og heller utover. Med totalt 7 motorer går denne opp og ned på en enkel bryter. Det fine er at den fungerer supert nå, 12 år etterpå.

Jobben her oppe med denne må nok ha litt av skylden for at vi endte opp med å flytte hit permanent i 2014.

 

 

 

No Comments

Post A Comment

%d bloggere liker dette: