AndreJenssen.no | Logistikk på Svalbard
2744
post-template-default,single,single-post,postid-2744,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Logistikk på Svalbard

Logistikk på Svalbard

Logistikk – det å få varen levert til rett sted til rett tid er en av de særegne utfordringene med å jobbe på Svalbard. Det er ikke bare å hente hos grossisten. Kan ikke varene sendes med fly, må de med båt. Det er dyrt og tar ofte to uker. Det gjelder å planlegge godt..

Dyr frakt opp hit til øya kan man si mye om, og det kommer jeg nærmere inn på senere.  Uansett må vi forholde oss til den virkeligheten vi lever i. Du blir preget av å ha så liten tilgjengelighet på en del råvarer, men det er slik det er. Som håndverker er det jo greit av og til å kunne si at «det kommer med neste båt».

For å spare fraktkostnader må vi planlegge samfrakt og vi får opp glassforsendelser noe ganger i året slik at det blir levelige priser ut til kundene.

Veinettet er ikke akkurat påtrengende, og mange kunder er utenfor allfarvei. Her leverer jeg vindu til ei hytte på Frithamn . Jeg rakk akkurat siste mulighet for scootertransport. 21 mai 2017 ble nye vinduer sikret på en slede, og kjørt 16 km pent opp på fjellet. Her ble de båret inn i hytta, og i august tok vi beina fatt og gikk opp for å montere de inn.

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment

%d bloggere liker dette: