Segla og Barden på Nord-Senja i Troms er en spektakulær topper. Disse ble jeg invitert med på, og da måtte jo Ravdo være med. Min Gordonsettervenn på 15 måneder som er med meg på de fleste turer. Les mer om turen her. http://www.senja-online.com/no/toppturer/segla/ og her http://www.senja-nline.com/no/toppturer/barden/

Dette ble en tur med litt større risiko enn vanlig. Det er 680 m rett ned og sikkerhet er viktig. Du trenger ikke selv sikring på en slik tur, men pass på at hunden er fast, og at han er komfortabel med å være fast. Han skal være fast HELE TIDEN ! Husk hunden også an være sliten og utrygg. Kos, nærhet og godbiter er viktig.

Jeg går med en vanlig kjøresele og har stikkbånd med karabinkrok fast i beltet. Når han har selen på er det lov til å  dra, men kun «etter ordre». Jeg har forsøkt å trene en del dressur, og har kommet noe på vei selv om ikke alt er i boks. Kommandoer som RO, SITT, STÅ, LIGG er alltid nyttig, spesielt på en slik tur.

Det gjelder under alle forhold, men har du det inne vil du kunne gå på en slik tur med litt lavere puls og det blir hyggeligere for alle.

Husk at det er tyngre for en hund å slik i bånd enn løst. Husk at han må også ha hvile, godbiter og vann. Går du i et område uten naturlig tilgang på vann, ta med ei myk skål og ei flaske til hunden også.

Nedstigning kan være en påkjenning. Unngå at hunden må hoppe ned fra store stener o.l. Ikke hopp ned fra noe som du ikke mener hunden din ha godt av. Er det vriene områder så går du først ned, snur deg og løfter hunden ned.

Skulle jeg gjort noen forbedringer så har det vært å ha med flere godbiter, og laget en sikring på selen slik at han ikke kan vri seg ut av den.

De fleste hunder har et stort bruksområde og de elsker å vise eieren hva de kan og å få lov til å utfolde seg. Ravdo på 15 måneder er en super tur-kamerat. Han drar med selen på, går pent i bånd, og er han fri jakter han…..CK fra utstilling har han forresten også.

Legger til noen bilder fra turen, og håper de inspirerer til nye utfordringer, ekstra dressurtrening og nye opplevelser med hunden din.

Lykke600x400

Ravdo på toppen av Segla600x400