I stedet for å helle vann i en pose og vente 5 minutter, er det gøy å lage skikkelig mat på tur. Ungene digger det !

Her lagde vi fiskesuppe med å koke kraft av fiskebein, tok ut disse etter 15 min og hadde i grønnsaker som ungene hadde skåret opp. Når disse var nesten kokt hadde vi en god blanding med torsk, laks og hyse skåret i biter. Dette trakk litt og så smakete vi til med salt og pepper, en dæsj med fløte og reker på toppen ! – så enkelt og du kan jo se selv…..

Listen på enkel og god turmat er uendelig.  Det behøver ikke bare vært pølser og TORO-poser.

Andre fine turretter til korte eller lange fjellturer:

  • Fisk i folie. Alle legger selv i det de vil ha, ha med masse forskjellig i små skåler. Ungene plukker selv og lager sin pakke ! PS. Kle bunnen av folien med fersk spinat – da blir det en grønn fin pakke du åpner !
  • Kjøtt, kylling, litt pølser, masse grønt. La de lage sitt eget grillspyd og kok ris til. Lag grillspyd med to paralelle spyd, så har du mer å holde i og maten snurrer ikke !
  • Melon i biter til dessert – en hel melon er grei å ha i sekken, skjær i gøyale biter, og bruk skallet som skål. Kan så knuses og går i komposten. Maiskolber med smør og salt – det liker nesten alle.
  • Forkok store poteter nesten ferdig, ha på folie, og bakes de siste min på bål. En voksen lager snitt og åpner dem, og så kan de fylle med hva de vil fra skåler som er ferdige i sekken. (kjøttfyll, tacosaus med rømme, smør, mais, små osteterninger, parmesan, mikrosmå skinkebiter, tomat og agurk, osv osv)

Har du laget noe godt på tur ?