En plutselig og sterk økende biedød truer vår evne til å produsere mat i fremtiden og forrykker balansen i naturen. Jeg skrev denne artikkelen for en tid siden etter å ha sett denne sterke filmen.  Filmen er i aller høyeste grad aktuell – igjen – dessverre.

Denne filmen er en sterk film om det samfunnet som har vokst frem etter andre verdenskrig. Det anvendtes da 1 million tonn kjemikalier pr år, i dag brukes 500 millioner tonn. Kjemiindustrien er den sterkest voksende industrien i verden i dag. Denne filmen handler om de 100 000 kjemikaliene vi anvender daglig, hva vi har dem til, og hva de gjør med vår helse. Mykgjørere i plast, flammeskyddere i tekstiler, noe jeg har jobbet med selv i 20 år, hormoner vi skyller ut i do. Hva skjer f.eks. med rester fra alle P-piller som skylles ut og tas opp i havet og i næringsskjeden ? Et eksempel er steril og tvekjønnet isbjørn.

Stefan Jarl får undersøkt sitt eget og Eva’s blod av professor Åke Bergmann. Dette blir analysert og resultatet er skremmende. Det meste skremmende er det vi viderefører videre til neste generasjon. Morkaken bremser ikke på disse stoffene, og våre barn arver vår historie fra før de er født.

Mange forskere uttaler seg i filmen om alle de hormoner og giftstoffer Stefan Jarl finner. En ting er at det finnes svært få svar hva de gjør med oss, nå og i fremtiden. Det som uroer meg er Coctaileffekten. Effekten av disse blandet sammen er betydelig større en summen av enkelteffektene hver og en av dem truer med.

Denne filmen ligger på youtube, har vært vist på NRK, og er å anbefale å sees en gang til.

Du vil da tenke deg om neste gang du skyller ut medisiner eller løsemidler i do, eller bruker en ekstra skje med Vanish i vasken for å få den ren.

Teksten her er hentet fra www.underkastelsen.se og mine egne ord. Gå inn på siden, og se litt av filmen. Se hele om du tør.

PS. Jeg ble introduert til filmen på kurset i Kiniesologi av Gustav Heggelund på i Tromsø. Denne ble et naturlig del av studiet, og vi diskuterte innholdet grundig.

Jeg hørte nylig følgende:

Om alle innsekter dør, vil de true menneskeheten, og kanskje det ikke er liv i oss om 50 år. Om alle mennesker dør, vil vi se en stor vekst i alt dyre og planteliv om 50 år.