Mange aktiviteter er mulig å få til for mennesker med ikke så mange år på baken. Legger en forholdene til rette og viser nødvendig tolmodighet går det meste bra. Det kan være motorcross, klatring, seiling, mm.

Her skyter P. 8 år med luftgevær. De finnes i barnestørrelse og med hjelp til lading kan de starte fra 7-8 års alderen. Respekt for våpen, konsentrasjon, sikte, ro og pust går fint å trene på allerede nå.  – også er det jo utrolig spennende og morsomt….

Noen tips.

  • Vær gjerne alene, en voksen og et barn.
  • Har ryddige forhold. La det være orden og lite annet som forstyrrer på «skytebanen».
  • Ha god tid og gjør ting sakte.
  • Slå av mobiltelefonen.
  • Vær ALLTID ved siden og til stede.
  • Å forstå 4-punkts-linjen kan være vanskelig å forstå. Ta god tid, øv med noe annet, tegn og forklar.
  • Bruk synlige ting som blink. Unngå å måtte løpe frem til blinken for hver gang for å se. En ballong, vannflaske, blikkboks eller annet er fint å starte med.
  • Vær konsekvent på våpenreglene. (ikke peke med våpenet, behandle alltid som ladd, ikke gå forran munningen, ikke fingeren på avtrekkeren  osv)
  • se mer her. www.kammeret.no

Her er storesøster for første gang på leirduebanen. Hagen er en Rem kal 20 kort, halvautomat. Passer fint for en litt liten person. Etter grundig teori, øving hjemme og inne på bua, får hun skikkelig veiledning fra godkjent instruktør fra Tromsø Jeger og Fiskeforening. se mer her. www.tjff.no